Vrijdag 27 mei Estella – Los Arcos, 22 km (33.271 passen)

IMAG0311

Wij beginnen deze dag vrij stevig! Er zitten aardig steile hellingen en dalingen in de eerste twee uren! Na deze twee uren zal Frans meelopen. “Maar hoe vind ik jullie dan?”, vraagt ie de avond daarvoor? Ik antwoord dat ie maar 5 steentjes op een paaltje hoeft te leggen en wij weten dat ie in de buurt is! We komen na een dik half uur langs de wijnfontein! Hier kun je zoveel gratis wijn tappen, als je wilt! Jammer  dat het ’s ochtends 08.00 uur is.;-) En flessen vol meeslepen is ook zo wat! We besluiten wel de wijn te proeven!

IMG-20160527-WA0009

Christian, Erica, Jan-Willem en Annette treffen wij hier ook. Je kan me er normaal gesproken voor wakker maken, maar ik neem nu genoegen met twee slokjes! We lopen door, eten en rusten wat en moeten dan toch ergens Frans treffen? Dan zie ik een paaltje met vijf steentjes erop: het zal toch niet waar zijn? In geen velden of wegen iemand te bekennen. Na nog eens een stuk stijgen, komen we echter in Villamayor de Monjardin. Terwijl ik fiks aan het stijgen ben in dat dorpje, zie ik ergens een vlaggetje wapperen aan een stok. Nee toch? Het vlaggetje blijkt niet van Frans te zijn, maar hij staat er wel. Frans lijkt net zo’n enthousiaste padvinder, met zijn petje met kleppen, zijn driekwart broek, zijn rugzak en stok! Ook zijn postuur werkt aardig mee! Hij ontvangt ons met open armen! Hij heeft er zin in. We genieten van zijn enthousiasme: we horen en zien de Wielewaal, de Nachtegaal, de Wauw, de Pieper, de Gier, de Leeuwerik,etc. Elke keer als Frans een geluidje hoort, dan steekt ie zijn neus een beetje de lucht in, spitst zijn oren en wijst met zijn stok naar de plaats waar het geluid vandaan komt. Rose en ik lopen als brave leerlingen achter hem aan. Alleen bij flinke stijgingen hoor je Frans even niet, want dan moet ie zijn hartslag tellen. Hij mag namelijk niet boven de 130 komen. Hij weet niet alleen veel van vogels, maar ook van bloemen. We leren de orchidee kennen, de egelantier, zeepkruid, slangenkruid, etc. En als we niet oppassen, dan krijgen we er ook nog hele verhalen bij: “Weet je waarom ze zeepkruid, zeepkruid noemen? Toen er nog geen zeep bestond, wasten ze met dit kruid de pijen van de monniken!” Het is een schitterende route en Frans zorgt voor zoveel afleiding, dat we de pijn vergeten. We komen in Los Arcos in een zeer sympathieke Aubergue. We hebben ’s avonds een heerlijk pélerinmenu en Frans vraagt of ie de volgende dag weer met ons mee mag lopen. Hij begint het camino-gevoel te pakken te krijgen en wil er nog geen afscheid van nemen. Rose en ik vinden het prima. Hij zal de volgende dag de hele route met ons mee lopen en om die reden om 07.00 uur bij de auberque staan! We liggen weer netjes op tijd in ons mandje!

IMAG0315

Lieve groet, Tjitske

Advertenties

2 gedachtes over “Vrijdag 27 mei Estella – Los Arcos, 22 km (33.271 passen)

  1. Je ziet er superenthousiast uit Tjits. Geen last meer van knieen en voeten? In Los Arcos kampeerden wij op een klein grasveldje achter de refugio. Succes verder, maar pas wel op met zeepkruid, want het is een giftige plant.
    Heel veel succes verder. Wij fietsen inmiddels in Modena.
    Groetjes Toos en Eddy.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s