Dinsdag 24 mei, Zubiri – Pamplona, 22 km.

IMAG0234

My tired feet, my tired feet…(prachtig lied op mijn afspeellijst)

Weer wonderwel goed geslapen, met al die vreemde lichamen in de buurt. Zelfs aan het snurken en de rest van de nachtelijke geluiden stoor ik me niet. Mijn lichaam voelt wel erg stijf! Bedenk me vannacht dat ik een goede zou zijn om met “planking” mee te gaan doen. Elke keer omdraaien gaat gepaard met pijn en (ingehouden) gekreun! Ben vroeg onderweg, de lengte van de route valt me tegen, daarentegen valt me mijn eigen slagvaardigheid mee! Ik heb de hele dag alleen gelopen, mijn eigen route bepaald en zelfs toen ik geen pelgrims meer voor me had, mijn eigen weg gezocht!

Zelfs nog mooie foto’s gemaakt! Dit is wel mijn topper:

IMAG0243

Voor Pamplona kwam ik hier langs:

Volgens mij Villava…Kan het niet meer nakijken. Over 9 minuten gaat het licht uit en moeten we slapen! Heb vanavond toch nog wandeling door Pamplona gemaakt, maar die foto’s komen nog!

Leuk,  jullie reacties, liefs Tjitske

 

 

7 gedachtes over “Dinsdag 24 mei, Zubiri – Pamplona, 22 km.

  1. Mooi hoe je je eigen weg kiest en gaat, denk dat je daar groot gelijk in hebt, het is jouw reis en die maak jij zoals jij dat wil.
    Fijn dat je jouw indrukken, overpeinzingen en herinneringen met ons deelt. Avontuurlijk.
    We gunnen je er wel wat beter weer bij, maar voor de verhalen is het zo leuker, we kijken er telkens weer naar uit.
    Wel oppassen in Pamplona. Daar rennen de stieren toch regelmatig door de straten?

    Geliked door 1 persoon

  2. De klap van de rode roos in het groene veld is een zegen en de godfather vermomd als een jonge Italiaan nu zonder stok wordt een symbool voor iedere volgende stap. Ik leef in een op en neerwaartse gevoelsbewegingen met jou mee, Tjits. Ik kom Everestiaans zuurstof te kort door de koude die ik achter mijn pc voel en het zweet staat als klamme nattigheid in mijn pantoffels waarvan de voeten warm zijn. Ik vind je keuze heroïsch en vermag een einzelgänger waardige eer. Pamplona! Kijk je uit voor los lopende stieren, helemaal als ze droge sokjes aan hebben, want dan hoor je ze niet. Het zijn de voorlopers die niet naar de arena willen, snap je. En zo ga je als eenzame blije pelgrim verder en verder naar het zo lonkende einddoel…wat als maar dichterbij komt…stapvoets…

    Geliked door 1 persoon

  3. Ha die Tjitske, mooi om te lezen dat je de Pyreneeën hebt doorstaan. Nu vooruit. Punta la Reina in zicht, Misschien nog langs het prachtige Tempelierskerkje van Eunate. Ik voel je tocht in al mijn vezels en beleef opnieuw de camino. Prachtig. Fijn dat je je stokken allebei weer in handen hebt. Je hebt ze echt nodig de komende week. Blijf verhalen vertellen. Ik geniet er van. Buen Camino, Ultreia!!

    Geliked door 1 persoon

  4. Lieve mams,

    Jouw afspeellijst op mijn telefoon. Ik luister tired feet en loop zo toch een beetje in gedachten met je mee.
    Even een traantje wegpinken bij het lezen van je blogs. Dochters is super trots op moeders!

    Liefs

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie